به گزارش ایبنا؛ روزنامه اقتصادی اسراییلی کالکالیست اعلام کرد که هزینه جنگ در نوار غزه تا پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ میلیارد شیکل (۶۷.۵۷ میلیارد دلار) بوده است.
این روزنامه و دیگر روزنامههای عبری دیروز شنبه بر اساس برآوردهای بانک مرکزی رژیم صهیونیستی تاکید کردند که این مبلغ شامل هزینههای امنیتی مستقیم، هزینههای غیرنظامی بزرگ و زیانهای وارد آمده به درآمدها و نه همه چیز است.
کالکالیست این هزینه را سنگین و منعکس کننده شکست در جنگ علیه نوار غزه توصیف کرد و و توضیح داد که بودجه وزارت دفاع رژیم صهیونیستی در یک دهه آینده افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد.
این روزنامه افزود: ابودجه (آینده) برای وزارت دفاع شامل خرید هواپیماها، هلیکوپترها، نفربرهای زرهی، و مقادیر زیادی سلاح و مهمات، علاوه بر سرمایه گذاری روی افراد یا خود سرباز است.
کالکالیست تاکید کرد: شکست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به این آمار و ارقام ختم نمیشود، زیرا پیش از آن جنگ، تلفات و صدمات جانی متعددی به همراه داشته، علاوه بر آن خانوادهها و بستگان مجروحان نیز از نظر روانی و اقتصادی آسیب دیدهاند.
در ۳۰ می ۲۰۲۴، کالکالیست با انتشار گزارشی پیش بینی کرد که هزینههای جنگ غزه تا سال ۲۰۲۵ به ۲۵۰ میلیارد شکل خواهد رسید، همان رقمی که حالا اعلام شده است.
این روزنامه با اشاره به اینکه اسرائیل از حالا برای تامین امنیت خود مجبور به هزینههای مضاعف است، افزود قرار بود درآمد حاصل از گاز طبیعی صادر شده در دریای مدیترانه به وزارتخانههای بهداشت و آموزش و پرورش برسد، اما به نظر میرسد میخواهد به وزارت دفاع اسرائیل برسد.
کالکالیست افزود کمیته ناگل توصیه کرده که وزارت دفاع طی ده سال آینده ۲۷۵ میلیارد شکل (۷۴ میلیارد دلار) بودجه دفاعی بگیرد، یعنی سالانه ۲۷.۵ میلیارد شکل (۷ میلیارد دلار) به بودجه آن افزوده شود (این در حالی است که رژیم صهیونیستی وارد جنگ تازهای نشود)
بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در حالی هزینههای مستقیم جنگ غزه را ۶۸ میلیارد دلار اعلام کرده که بخشهای مختلف این رژیم نیز در نتیجه جنگ آسیب جدی متحمل شده که بر اقتصاد آن تاثیر گذاشته است.
برای مثال صنعت گردشگری سفر به اسرائیل در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۰ درصد افول پیدا کرد و در مقایسه با سال اوج رونق این صنعت قبل از همهگیری کرونا در سال ۲۰۱۹ بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است.
این در حالی است که بر اساس دادههای اداره آمار رژیم صهیونیستی در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بالای چهار میلیون گردشگر در این رژیم ثبت شده که درآمد قریب به ۹ میلیارد دلاری در هر سال برای این رژیم به ارمغان آورده بود که معادل صادرات ماهیانه ۱۰۰ میلیون بشکه نفت کشورهای نفت خیز است.
در همین حال، تمدید توقف پروازهای شرکتهای خارجی با وجود توقف جنگ در جبهه شمالی، اما تداوم تهدیدها از جبهه یمن، صنعت در اسرائیل را هم به لرزه درآورده، زیرا صادرات کالاها به خارج و واردات مواد اولیه موردنیاز کار تولید در کارخانهها با مشکل فزایندهای مواجه است.
همچنین حملونقل هوایی به و از رژیم صهیونیستی در یک سالی که گذشت حدود ۲۰۰ درصد گران شده، اما صرفنظر از گرانی، دسترسی به آن بهویژه طی دو ماه گذشته کاهشیافته است. محمولههای کالا و مواد خام به شرکتهای اسرائیلی هفتهها در فرودگاههای سراسر جهانگیر کرده است و صادرکنندگان داخلی نیز که قرار است کالاها را به مشتریان خارج از کشور تحویل دهند، نمیتوانند پروازهای موجود را پیدا کنند که به آنها اجازه دهد به تعهد خود در خصوص تاریخ تحویل وفادار بمانند.
مراکز پژوهشی رژیم صهیونیستی هزینههای جنگ غزه را بالای ۱۳۰ میلیارد دلار اعلام کردهاند.
منبع: فارس